ABOUT KüLTüR MANTAR TOHUMU

About kültür mantar tohumu

About kültür mantar tohumu

Blog Article

Etiketler:istiridye mantarıistiridye mantarı yetiştirmemantar yetiştirme “İstiridye Mantarı Yetiştiriciliği Rehberi” hakkında 39 yorum

 İlk aşamada mantar yetiştiricilerinin mantar tohumunu dışarıdan satın alması gerekir. Fakat alınan tohumlar farklı şekillerde çoğaltılarak yeni tohumlar elde edilebilir.

Sıcaklık ve mevsim: Kuzu göbeği mantarı tohumlarını ekmeye karar verdiğinizde sıcaklık ve mevsime de özen göstermeniz gerekiyor tabii. Bu tür mantarlar için genel olarak önerilen sıcaklık 15 ila 20 santigrat dereceler arası.

Dimensions göndereceğimiz mantar tohumunu yine aynı pakette dimension göndereceğimiz mantar torfuna karıştırarak ağzı geniş bir kaba ekiniz. four-five günde bir fıs fıs şeklinde nemlendirme yapınız. Mantarlar forty-forty five güne kadar çıkmaya başlayacaktır. Torf ve tohum yanında sizlere mantar yetiştiriciliği hakkında bilgi verecek eğitim kılavuzu da göndereceğiz. Birden fazla siparişlerinizi kargo parasının daha az tutması için tek pakette göndereceğiz.

Kral İstiridye Mantarı: “Eryngii” mantarı olarak da bilinen bu çeşidin sağlam bir dokusu vardır. Ancak, yetiştirmek zordur ve yeni başlayan mantar yetiştiricileri için uygun değildir.

It is possible to e-mail the website owner to allow them to know you have been blocked. Remember to consist of Anything you ended up undertaking when this web page arrived up plus the Cloudflare Ray ID discovered at The underside of this website page.

Onlara aracı kurumlara göre daha uygun fiyata sizden alım yapabileceklerini belirtin. Bu konuda ne kadar araştırma yaparsanız karlı çıkma şansınız da o derece yüksektir.

■ Evde yetiştirmek istediğiniz kültür mantarının kompostunu hazırlamalı ya da güvenilir kuruluşlardan satın almalısınız.

Ben tekirdag da bir koyde istiridye mantari yetistiriciligine baslayacagim.tarim ve Hayvancilik bakanligina bu konu icin read more basvuruda bulundum hibe destegi icin sonucu bekliyorm.

İlk parti istiridye mantarını hasat ettikten sonra, ikinci bir mahsul yetiştirebilirsiniz. İkinci meyve verme turu için bol miktarda miselyum kalıntısı olacaktır. Tek yapmanız gereken ikinci tur için alt tabakayı nemlendirmektir.

yumurtalı yemeklerde kullanılan lezzetli bir mantardır. Dünya mutfağında da bol bol kullanılır.

Mantar tohumlarının ekim işlemi özel koşullar altında yapılmaktadır. Mantar ekimi kompost ile birlikte yapılır. Yeteri miktarda kompostun toprağa karıştırılması ile birlikte mantar miselleri de sağlıklı bir ortamda toprakları yani doğal ortamlarına kavuşurlar. Ortalama 10 kilogram kompost içerisinde yaklaşık olarak 300 - 500 gram mantar miseli bulundurulması gerekmektedir.

Mantarlar doprakta yetişmezler diğer bitkiler gibi fotosentez yapamazla bundan dolayı bitkilere yapışık olarak doğada ağaç diplerinde yetişirler.

Mantar üretmeye karar verdiniz ve poşet arıyorsanız 30x60 kendinden delikli poşetlerimiz hem istiridye mantarı için hemde diğer mantar uygulamalarınız için idealdir.

Report this page